Pakistan heeft vier militanten opgehangen die zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een aanslag op een school in Peshawar eind 2014.

Dat meldt persbureau AFP woensdagochtend op basis van een veiligheidsbeambte. De vier terroristen behoorden tot de Toheedwal Jihad Group, een factie van de Pakistaanse Taliban.

"Vier verdachten zijn vanochtend opgehangen in de Kohat-gevangenis (ten zuiden van Peshawar, red.)", aldus de beambte. Een woordvoerder van de gevangenis bevestigt het nieuws. De gevangenen kregen dinsdagavond de mogelijkheid om voor de laastste keer hun familie te zien. 

Volgens een politieagent van de Kohat-gevangenis gaat het om Maulvi Abdus Salam, Hazrat Ali, Mujeebur Rehman en Sabeel, alias Yahya. De lichamen van de verdachten worden binnenkort overgedragen aan hun nabestaanden.

Moordpartij

Het is de eerste keer dat er mensen zijn veroordeeld voor de moordpartij waarbij zeker 152 mensen omkwamen, voornamelijk kinderen. 

Sinds de aanval, de bloedigste van de Taliban ooit in Pakistan, wordt er harder opgetreden tegen extremisme. Hiervoor zijn verschillende militaire rechtbanken opgericht en werd de doodstraf na zes jaar opnieuw van kracht.