In de Duitse deelstaat Beieren hebben asielzoekers maandagavond benauwde momenten beleefd. Het dak van een opblaasbare hal met 237 vluchtelingen in het plaatsje Neubiberg, bij München, stortte in.

Oorzaak was een technisch defect van het verwarmingssysteem. Niemand raakte gewond.

De ruim tweehonderd vluchtelingen van de zogeheten luchtkoepel werden geëvacueerd en zijn opgevangen in een nabijgelegen gymzaal. Ze moeten daar vannacht blijven. Volgens de brandweer kunnen de asielzoekers dinsdag weer terug naar hun onderkomen.

Het probleem kwam aan het licht door de geur van gas. Toen hulpdiensten de lucht lieten ontsnappen viel de druk in de hal weg en zakte het dak naar beneden. Luchtkoepels zijn goedkoop en snel in te richten. Daarom worden ze regelmatig gebruikt om vluchtelingen in onder te brengen.

Vechtpartij

In de universiteitsstad Konstanz in Duitsland kwam het tot een grote vechtpartij tussen vluchtelingen. Aanvankelijk hadden een Albanees en een Afghaan ruzie met elkaar, maar later bemoeiden veel meer mensen zich ermee. Uiteindelijk waren zo'n veertig vreemdelingen bij het geweld betrokken.

De vluchtelingen gingen elkaar te lijf met uiteenlopende spullen, zoals borden, brandblussers en kapstokken. Drie vluchtelingen en een beveiliger raakten lichtgewond.