Een 37-jarige Bengaal moet drie jaar de Belgische cel in voor verkrachting. De man had zijn tong in de mond gestoken van een 22-jarige vrouw om haar te kussen. 

De tongzoen was zo bruut, dat de rechter dit ook zag als een "daad van seksuele penetratie tegen de wil", verkrachting dus.

Een agent hoorde hulpgeroep uit een woning. Toen hij aanklopte deed de vrouw open. Zij had verwondingen in haar gezicht, bloed op haar kleren en haar broek stond open.

Ze was die avond uit geweest en toen ze naar huis wilde, had de man haar een lift aangeboden. Eenmaal aangekomen werd de man handtastelijk, drong haar woning binnen, duwde haar op de grond en sloeg haar. Hij ging met zijn hand haar broek binnen en stak zijn tong in haar mond.

De man beweerde tegen de agent dat de vrouw ruwe seks wilde.

Schadevergoeding

Hoewel de man werd vervolgd voor een poging tot verkrachting volgde de rechter de redenering van de advocaat van het slachtoffer dat wel degelijk verkrachting had plaatsgevonden. De man moet het slachtoffer ook ruim 3000 euro schadevergoeding betalen.

In Nederland besloot de Hoge Raad twee jaar geleden dat een tongzoen zonder toestemming van de ontvanger niet langer geldt als verkrachting.