Donald Trump ontkent dat hij grappen heeft gemaakt over de lichamelijke beperkingen van New York Times-redacteur Serge Kovaleski. 

"Ik heb geen idee wie deze journalist is," aldus Trump in een verklaring op Twitter.

"Ook al heb ik een goed geheugen, ik kan me hem echt niet herinneren," aldus de Amerikaanse presidentskandidaat. "Ik weet niet of hij atletisch hetzelfde is als JJ Watt of Muhammed Ali - of iemand met minder atletische capaciteiten."

Trump beweerde dat een grote hoeveelheid moslims in New Jersey stond te juichen, toen de Twin Towers op 11 september 2001 in elkaar waren gestort. Volgens Kovaleski bleek uit een uitvoerige rondgang in de staat New Jersey, dat niemand een grote groep moslims op het desbetreffende moment had zien juichen. 

Verdedigen

Dinsdagavond sprak Trump in South Carolina, waar hij zijn bewering probeerde bij te stellen. Daarbij haalde hij uit naar Kovaleski. "Het stuk is geschreven door een aardige verslaggever. Die jongen, die arme jongen, je zou hem moeten zien. Ik weet niet meer wat ik toen heb gezegd", stelt Trump, terwijl hij zijn armen verslapt laat wapperen. 

Kovaleski kan door een spierziekte zijn armen niet naar behoren bewegen.

De New York Times liet aan Politico weten verbijsterd te zijn over het optreden van de presidentskandidaat.