De New York Times is woedend op Donald Trump. De Amerikaanse presidentskandidaat maakte grappen over de lichamelijke beperkingen van New York Times-redacteur Serge Kovaleski. 

Er bestaat een sterk vermoeden dat Trump de opmerkingen over Kovaleski maakte, omdat de journalist een uitspraak van de Republikein over moslims in New Jersey onderuit heeft gehaald.

Trump beweerde dat een grote hoeveelheid moslims in New Jersey stond te juichen, toen de Twin Towers op 11 september 2001 in elkaar waren gestort.

Volgens Kovaleski bleek uit een uitvoerige rondgang in de staat New Jersey, dat niemand een grote groep moslims op het desbetreffende moment had zien juichen. 

Verdedigen

Dinsdagavond sprak Trump in South Carolina, waar hij zijn bewering probeerde bij te stellen. Daarbij haalde hij uit naar Kovaleski.

"Het stuk is geschreven door een aardige verslaggever. Die jongen, die arme jongen, je zou hem moeten zien. Ik weet niet meer wat ik toen heb gezegd", stelt Trump, terwijl hij zijn armen verslapt laat wapperen. 

Kovaleski kan door een spierziekte zijn armen niet naar behoren bewegen.

Schandelijk

De New York Times laat aan Politico weten verbijsterd te zijn over het optreden van de presidentskandidaat.

"Het is schandelijk hoe hij het voorkomen van een van onze journalisten zo belachelijk maakt."

Trump maakt gehandicapte journalist belachelijk
Trump maakt gehandicapte journalist belachelijk