Voor de tweede dag op rij wordt in de Amerikaanse stad Chicago woensdag geprotesteerd als reactie op de beelden die dinsdag werden vrijgegeven van een blanke agent die een zwarte tiener doodschiet.

De betoging verloopt vreedzaam, meldt CNN.

Dinsdag gingen ook al honderden mensen de straat op. Even daarvoor was de video op een politiewebsite gezet. Dat gebeurde nadat de schietende agent, Jason van Dyke, beschuldigd was van moord. Een rechter bepaalde dat hij voorlopig niet op borgtocht vrij mag komen.

De beelden zijn gemaakt vanuit een politieauto. De aanklagers stellen dat de 17-jarige Laquan McDonald zestien keer is geraakt door kogels uit het wapen van Van Dyke. Die stelt dat hij schoot, omdat hij zich bedreigd voelde. De jongen zou een mes bij zich hebben gehad en drugs hebben gebruikt.

Het incident was in oktober vorig jaar.

Video: Vrijgegeven video politie Chicago

Politie schiet zwarte tiener neer
Politie schiet zwarte tiener neer

Obama

De Amerikaanse president Barack Obama, die lang in Chicago heeft gewoond, is aangedaan door de video. Dat laat hij via zijn Facebook-pagina weten.

Hij bedankt iedereen die de protesten vreedzaam laat verlopen en hij roept mensen op dankbaar te zijn voor de overgrote meederheid aan politieagenten die "het uniform met eer dragen".