Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat John F. uit Zevenbergen ter observatie wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Dat heeft de aanklager woensdag gezegd tijdens een zitting in de zaak. De 38-jarige F. wordt ervan verdacht dat hij zijn 28-jarige ex-vriendin Linda van der Giesen met voorbedachten rade heeft doodgeschoten.

Het OM wil meer weten over de psychische gesteldheid van moordverdachte F. Het is belangrijk voor de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen, dat hij Van der Giesen in augustus doodschoot.

Dat gebeurde op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. De vrouw werkte daar als verpleegkundige.

Aangifte

Al snel na de fatale schietpartij werd bekend dat Van der Giesen aangifte van bedreiging had gedaan tegen F. Ze verklaarde onder meer dat hij een vuurwapen zou hebben. De politie erkende dat de urgentie van die informatie niet goed is ingeschat.

F. heeft bekend dat hij Van der Giesen heeft doodgeschoten. Hij zou van plan zijn geweest om zichzelf voor de ogen van zijn voormalige vriendin van het leven te beroven, maar hij zou door een psychose anders gehandeld hebben.

Van der Giesen, moeder van een zoontje, werd na haar dienst in het ziekenhuis doodgeschoten. John F. meldde zich een dag later zelf bij de politie.