Eén van de twee piloten van de dinsdag door Turkije neergehaalde Russische straaljager is gedood. Het lot van de andere piloot is nog onzeker. Dat liet de Generale Staf in Moskou weten.

Er deden na het incident voortdurend tegenstrijdige berichten de ronde over het lot van beide piloten. Een Turkmeense rebellengroepering claimde de twee piloten hangend aan hun parachute doodgeschoten te hebben. 

Vanuit rebellenkringen verscheen ook een video met daarop het lichaam van de gedode vermeende piloot. De authenticiteit van die beelden is nog niet bevestigd.

De Turkse autoriteiten hielden echter vol dat het duo nog leeft en dat Ankara werkt aan de vrijlating van de twee.

De dinsdagochtend neergeschoten Russische Sukhoi Su-24 kwam neer vlakbij de Turkse grens, op slechts 40 kilometer van de Syrische stad Latakia.

Video: Turkije schiet Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht

Turkije schiet gevechtsvliegtuig neer
Turkije schiet gevechtsvliegtuig neer

Helikopter

Een andere Russische militair is omgekomen bij een aanval met een Russische helikopter op Syrische rebellen, zei de woordvoerder van de Generale Staf.

Voor Rusland zijn het de eerste gedode militairen sinds het begin van de luchtaanvallen op Syrië ter ondersteuning van de Syrische president Bashar al-Assad.