In de Noord-Franse plaats Roubaix heeft dinsdagavond een gijzeling plaatsgevonden. Daarbij is een gijzelnemer door de politie gedood. Een ander werd opgepakt. Meerdere mensen raakten gewond door geweerschoten.

Een aantal verdachten wist te ontkomen, liet aanklager Frederic Fevre weten. De gijzeling had niets te maken met terrorisme. Waarschijnlijk ging het om een mislukte overval op een bankdirecteur.

De daders gijzelden een vrouw en twee kinderen, een meisje en een baby van bijna een jaar. Ze zijn in veiligheid gebracht.

Er was een vuurgevecht tussen de politie en de gijzelnemers. Toen agenten het huis bestormden werd het lichaam van een van de daders gevonden.

België

De gijzeling zou zijn begonnen rond 19.00 uur in een woning in die plaats, vlakbij de grens met België. Rond 22.15 uur meldden lokale autoriteiten dat de gegijzelden in veiligheid zijn gebracht.

Volgens Franse media zouden zwaarbewapende mannen zich in de woning hebben verschanst. Ook vuurden zij schoten af op de politie. Die schoot daarop terug en zette uit voorzorg de omgeving af.

Bankdirecteur

Het is nog niet duidelijk om hoeveel gijzelnemers het precies gaat en wat hun situatie op dit moment is.

Ook is nog niet officieel bekend hoeveel mensen er precies gegijzeld werden. De gegijzelden waren "mogelijk een bankdirecteur en zijn familie", aldus een bron tegen Reuters.

 Video: Politie treedt op bij gijzeling Roubaix

Gijzelnemer gedood bij bij gijzeling Roubaix
Gijzelnemer gedood bij bij gijzeling Roubaix