In Mali zijn maandag drie dagen van nationale rouw begonnen. Tijdens deze dagen worden de negentien slachtoffers van de gijzeling van afgelopen vrijdag in een hotel in Bamako herdacht.

Dat meldt AFP.

Buurlanden Senegal, Mauritanië en Guinee doen uit solidariteit mee aan de periode van rouw.

Op vrijdag 20 november werden 170 mensen gegijzeld in het Radisson-hotel. Na enkele uren beëindigde het Malinese leger de gijzeling in samenwerking met internationale eenheden.

Veiligheidsdiensten in Mali zijn nog op zoek naar drie gijzelnemers. Twee andere gijzelnemers kwamen bij de gijzeling om het leven. 

Al-Mourabitoun

De aanslag werd vrijdag opgeëist door de terroristische organisatie al-Mourabitoun. Later claimden al-Qaeda in de Islamitische Maghreb en het Massina Liberation Front de aanslag te hebben gepleegd.

Hotels in Mali worden in de dagen na de aanslag strenger beveiligd. Een hotelmedewerker denkt dat de bevolking echter niet bang is voor een nieuw incident. "Mensen zijn niet waakzaam. We vergeten het. Ik weet niet of dat komt door de problemen van het dagelijkse leven, maar mensen zijn hier gewoon niet voorzichting."