Zeker zestien mensen zijn gewond geraakt door een schietpartij in een park in de Amerikaanse stad New Orleans. Tien gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Lokale media meldden zondag (lokale tijd) dat er vijfhonderd mensen in het park aanwezig waren voor de opnames van een muziekvideo.

Volgens getuigen waren er zeker twee mannen die het vuur openden op de menigte. Het gaat waarschijnlijk om een vuurgevecht tussen twee bendes, meldde de politie op basis van getuigenverklaringen.

De politie was al onderweg naar het park, omdat er meldingen waren van een vechtpartij. De bendeleden zijn er kort na de schietpartij vandoor gegaan.

Onderzoek

Het incident gebeurde rond 19.00 uur lokale tijd. De omgeving van het park is afgezet en er wordt onderzoek gedaan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

In het park waren op het moment van de schietpartij geen kinderen aanwezig zijn. De menigte bestond uit mensen die kwamen voor de opnames van de video en mensen die langs het park liepen na een parade die even verderop kort daarvoor was afgelopen.

Video: Gewonden bij schieten New Orleans