Het intensiveren van luchtaanvallen door Rusland in Syrië is nog niet genoeg om terreurorganisatie Islamitsche Staat (IS) te verslaan.

Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gezegd, schrijft de BBC.

Rusland begon eind september met de luchtaanvallen. Inmiddels voeren 69 vliegtuigen bombardementen uit op IS. Vooral de provincie Deir ez-Zor is volgens Moskou afgelopen tijd zwaar onder vuur genomen. Vrijdag zijn onder meer achttien kruisraketten afgevuurd op het gebied.

Deir ez-Zor is een strategisch belangrijke plek voor IS. In het gebied is veel olie te vinden en het ligt tussen Raqqa, het Syrische IS-bolwerk, en gebied in Irak dat ook in handen is van IS. Vijftien olieraffinaderijen en -opslagplaatsen en 525 vrachtwagens met olie zouden zijn vernietigd door de luchtaanvallen.

Rusland voert sinds deze week meer aanvallen uit op IS, omdat duidelijk werd dat het Russische vliegtuigongeluk in Egypte is veroorzaakt door een terroristische aanslag.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger meldt dat een gedeelte van de aanvallen door Rusland nog altijd zijn gericht op 'gematigde' rebellen die strijden tegen de Syrische troepen van president Bashar al-Assad.

Video: Russische raketten onderweg naar Syrië

Russische raketten onderweg naar Syrië
Russische raketten onderweg naar Syrië