Sinds begin dit jaar zijn in Duitsland meer dan 900.000 vluchtelingen geregistreerd. 

Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren vrijdag verklaard.

Hij beriep zich op het EASY-systeem waarin Duitsland alle binnenkomende ontheemden registreert. Dat is wat anders dan de officiële asielaanvragen.

Officieel gaat Berlijn nog uit van 800.000 asielzoekers over het hele jaar. Maar al weken zijn er speculaties dat dit cijfers veel te laag is. Het aantal migranten dat bij binnenkomst is geregistreerd ligt hoger dan het aantal asielaanvragen omdat dat laatste achterloopt.

Controles

De controles die Duitsland vanwege de vluchtelingenstroom in september tijdelijk heeft ingevoerd in Beieren langs de grens met Oostenrijk heeft een aardige vangst opgeleverd. Zo werden 183 mensen aangehouden tegen wie een arrestatiebevel liep.

Verder werden 411 mensensmokkelaars in de kraag gevat, 22 gevallen van verboden wapenbezit ontdekt en 26 druggerelateerde delicten aangepakt. Bij elkaar controleerde de grenspolitie meer dan 824.000 personen.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde vrijdag aan nog eens 150 mensen in te zetten voor de grensbewaking. Op dit moment zijn daar al 1500 medewerkers mee bezig.