Twee vliegtuigen van Air France die vanuit de Verenigde Staten onderweg waren naar Parijs hebben dinsdag (lokale tijd) een noodlanding moeten maken na telefonische bommeldingen.

Air France meldde dat beide toestellen zijn uitgeweken na anonieme bedreigingen.

Uiteindelijk werd aan boord niks gevonden en konden beide vliegtuigen de reis naar Parijs vervolgen. 

De toestellen die kort na elkaar vanuit Los Angeles en Washington opstegen, moesten respectievelijk uitwijken naar Salt Lake City en Halifax (Canada). De vliegtuigen, kwamen veilig aan de grond. Passagiers en bemanning zijn vervolgens van boord gegaan.

De Airbus A380, die vertrok vanuit Los Angeles, had 497 mensen aan boord. De Boeing 777 steeg vanaf Washington op met in totaal 262 reizigers en bemanningsleden. De toestellen werden geïnspecteerd. Tevens werden de passagiers en hun bagage onderzocht.

Telefoontjes

Volgens Air France waren er bij de luchtvaartmaatschappij telefonisch anonieme dreigementen binnengekomen. Het onderzoek naar degene die de telefoontjes heeft gepleegd is nog in volle gang.

De FAA, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, heeft bevestigd dat de vliegtuigen vanwege''veiligheidsproblemen" zijn uitgeweken.

De incidenten hebben voor zover bekend niet voor vertragingen of uitval van vluchten gezorgd. Op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs vertrekken en landen vliegtuigen weer volgens schema.