Air France heeft vier werknemers ontslagen vanwege de aanval op twee topmannen begin oktober. Ook is er een ontslagprocedure aangevraagd voor een vakbondsmedewerker.

Dat meldt persbureau AFP.

Directeur Pierre Plissonnier en hoofd personeelszaken Xavier Broseta werden begin oktober bij het hoofdkantoor van Air France belaagd door actievoerende werknemers.

De beelden waarin letterlijk de kleren van hun lijf werden gerukt, gingen de hele wereld over. Het tweetal moest door beveiligers worden gered van de boze demonstranten.

Gearresteerd

De aanval was een reactie op het bericht dat Air France-KLM 2.900 banen moet schrappen. De vijf medewerkers hebben zich enorm misdragen tijdens de rellen, aldus een medewerker van Air France.

Het gaat om mannen tussen de 35 en 48 jaar. Zij zijn gearresteerd en zullen op 2 december voor de rechter moeten verschijnen. Vier van de mannen werkten bij de vrachtafhandeling, de laatste werkt bij Air France Industries.

Het vijftal is ontslagen zonder enige vergoeding. Achttien andere medewerkers zijn berispt voor hun rol tijdens de demonstratie.

Weer rellen

Er dreigen door het besluit van Air France meteen weer rellen. Vakbond CGT kondigde vorige week namelijk al nieuwe acties aan indien het bedrijf iemand zou wegsturen die bij de rellen betrokken was geweest.

De discussie over de bezuinigingen zijn na de gebeurtenissen in oktober opgeschort tot 19 november.