Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft vorig jaar al de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheik als bestemming geschrapt. 

De maatschappij had "informatie van Nederlandse inlichtingendiensten" gekregen, waarbij duidelijk werd gemaakt dat de beveiliging op de luchthaven ernstig tekort schoot.

Dat meldt de Volkskrant dinsdag op basis van een reactie van Corendon op het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken paste maandagavond het reisadvies aan en raadt aan om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als de desbetreffende luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. 

Alle vliegvelden

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en touroperators nemen die extra veiligheidsmaatregelen op alle vliegvelden in Egypte. TUI Nederland en Neckermann Reizen brengen tot en met 18 december geen vakantiegangers naar de Egyptische badplaats.

Corendon besloot alle vluchten naar Egypte te annuleren, omdat het de veiligheid niet meer kan garanderen. 

Bom

De besluiten volgen op het neerstorten van de Russische Airbus op 31 oktober. Vermoed wordt dat terreurgroep IS het toestel met een bom neerhaalde, 224 inzittenden vonden de dood. Na de ramp werden vluchten naar de Egyptische badplaats in afwachting van een veiligheidsonderzoek al voorlopig opgeschort.