Een van de slachtoffers van de discotheekbrand in Boekarest die zondag is overleden, is de drummer van de band die daar optrad. 

Hij was onderweg naar Zwitserland voor verdere behandeling, maar in het vliegtuig kreeg hij een hart- en ademstilstand. Hij overleed toen het vliegtuig omkeerde en landde in Roemenië.

Het dodental is negen dagen na de brand opgelopen tot 45. Roemenen gaan al dagen de straat op, omdat ze vinden dat de regering verantwoordelijk is voor de ramp. Ook zondagavond kwamen zo'n duizend mensen samen in Boekarest.

De Roemeense president Klaus Johannis dook onverwacht op tijdens het protest. Hij zei dat hij en het volk alleen samen ervoor kunnen zorgen dat Roemenië het land wordt dat ze voor ogen hebben.

Levensgevaar

Vier mensen overleden zondag aan hun verwondingen. Meer dan dertig mensen verkeren nog steeds in levensgevaar. Wegens een tekort aan speciale bedden voor brandwondenslachtoffers zijn 21 patiënten naar ziekenhuizen in Europa en Israël gebracht, schrijft de BBC.

De brand brak vorige week vrijdag uit toen tijdens het concert van een rockband vuurwerk werd afgestoken op het podium. Drie eigenaren van de nachtclub zijn aangehouden.