Twee Servische ambassademedewerkers zijn zondag ontvoerd in de Libische kuststad Sabratha. 

Volgens het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om de pers-attaché en een chauffeur.

De ontvoering gebeurde toen hun diplomatieke konvooi, met daarin de ambassadeur, onder vuur kwam te liggen van gewapende mannen in twee auto's. Ambassadeur Oliver Potezica bleef ongedeerd en kon ontsnappen, bevestigde een Libische veiligheidsbron.

Er is geen reden gegeven voor de kidnapping. Een functionaris van de Servische regering die anoniem wilde blijven zei: ''Het lijkt op een hinderlaag, een schietpartij.''

Positief resultaat

De Servische premier Aleksandar Vucic heeft volgens de staatstelevisie met Libische functionarissen gesproken en hen gezegd dat hij ''een positief resultaat verwacht binnen de komende 48 uur.''

In Libië is veel onrust met zijn internationaal erkende regering en gekozen parlement aan de ene kant en een zelfbenoemd bestuur in Tripoli aan de andere kant, elk ondersteund door regionale, tribale of islamitische gewapende groeperingen.

Belgrado onderhoudt diplomatieke betrekkingen met de internationaal erkende regering in Tobruk. Eerder onderhield het land banden met de regering van Muammar Kaddafi tot deze werd afgezet in 2011.