Het aantal doden na de instorting van een fabriek in Pakistan is zondag opgelopen naar 44. Reddingswerkers speuren nog altijd naar overlevenden tussen de brokstukken. 

De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, wordt echter steeds kleiner. Vrijdag werd de laatste overlevende onder het puin gevonden. De fabriek stortte woensdag in.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er op dat moment in het gebouw waren, maar autoriteiten gaan uit van tussen de honderdvijftig en tweehonderd personen.

"We gebruiken nu speurhonden'', aldus de chef van de reddingsploeg. "Het zal nog een dag duren voor we al het puin hebben doorzocht. Daarna kunnen we pas een indicatie geven van het precieze dodental. We zijn bang dat dit nog zal stijgen", zo werd zondag gezegd. 

Video: Zoektocht naar overlevenden gaat verder

Dodental ingestorte fabriek Pakistan stijgt
Dodental ingestorte fabriek Pakistan stijgt

Verbouwing

De fabriek werd verbouwd omdat de eigenaar een extra verdieping op zijn fabriek wilde. Hij negeerde volgens overlevenden het advies om daarmee te stoppen. 

Dat advies werd gegeven nadat een zware aardbeving scheuren in de muren veroorzaakte. De eigenaar is een van de mensen die zijn omgekomen.