Twee verdachten van de moord op de Belgische crimineel Silvio Aquino zijn vrijdag door Frankrijk uitgeleverd aan België.

De twee werden ruim twee weken geleden opgepakt in een hotel in de Zuid-Franse plaats Nice. Ze zijn overgebracht naar een gevangenis in België.

De verdachten zijn volgens de krant Het Laatste Nieuws onder zware beveiliging uitgeleverd. Ze zijn per regeringsvliegtuig overgebracht, omdat vervoer met de auto te riskant zou zijn. De autoriteiten zijn beducht op wraakacties door de familie van Aquino.

Aquino (41) werd op 27 augustus met zijn vrouw door twee auto's met vier of vijf mannen klemgereden in Opglabbeek het Belgische Limburg. De vrouw werd in elkaar geslagen en de man werd doodgeschoten. Later werd in Nederland op de vluchtstrook van de A73 het lichaam van een van de mogelijke schutters gevonden.

Twee anderen

Er zitten nog twee anderen vast vanwege mogelijke betrokkenheid bij de moord. Het gaat om twee mannen uit Oost-Europa die zijn opgepakt in Keulen. Ze verzetten zich tegen uitlevering.

Volgens Belgische media is Aquino vermoord door leden van de Bosnische misdaadclan Hamidovic. Die clan houdt zich vooral bezig met gewelddadige diefstallen, drugshandel en afpersing. Vermoed wordt dat de mannen niets zullen zeggen over de moord, omdat ze dan door andere clanleden worden omgebracht.