De Republikeinse kandidaat Ben Carson, die samen met Donald Trump in de peilingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan kop gaat, bekent dat hij heeft gelogen over zijn studie.

Dat meldt Politico vrijdag.

Carson heeft altijd gezegd dat hij via een studiebeurs kon studeren aan de prestigieuze militaire academie van West Point. De academie stelt echter geen gegevens te hebben over Carson. Hij zou zich nooit hebben aangemeld bij het instituut. 

In het boek Gifted Hands van Carson wordt het verhaal verteld van een 17-jarige Carson die in 1969 afspreekt met generaal William Westmoreland, die net was teruggekeerd uit Vietnam. Na een eetafspraak kreeg Carson, zo vertelt het verhaal, een studiebeurs voor West Point. 

Het campagneteam van Carson heeft nu toegegeven dat het verhaal niet klopt. "Hij werd geïntroduceerd aan mensen van West Point", stelt campagneleider Barry Bennett.

"Zij vertelden hem dat ze hem zouden kunnen helpen om toegelaten te worden tot West Point vanwege zijn cijfers en prestaties bij het Reserve Officieren Training Corps (ROTC) in Detroit. Hij heeft dat overwogen maar heeft uiteindelijk niet gesolliciteerd."