De Franse justitie heeft een tweede verdachte opgepakt van de verijdelde aanslag op de Thalys in augustus. 

De man, afkomstig uit Tunesië, is maandag aangehouden, meldt RTL France woensdag. Het is nog niet bekend waar dat gebeurde.

Drie Amerikanen die met de trein van Amsterdam naar Parijs reisden, overmeesterden in augustus Ayoub el-Khazzani, voor die met een doorgeladen kalasjnikov het vuur in de trein kon openen. De man werd aangehouden en zit nog steeds vast. Hij ontkent nog altijd terroristische bedoelingen te hebben gehad.

De maandag aangehouden man stond op de contactenlijst van de verdachte.

Arrestatie

In Californië is woensdag een man gearresteerd die wordt verdacht van het neersteken van Spencer Stone, één van de drie mariniers die in augustus de aanslag op de Thalys wisten te voorkomen. Dat meldt Skynews

De 23-jarige Stone werd begin oktober neergestoken in Sacramento, Californië. Het incident gebeurde op straat in een uitgaansbuurt. De dader zou niet geweten hebben wie hij voor zich had.

Spencer Stone en twee vrienden waren op 21 augustus op vakantie, toen ze een zwaarbewapende schutter overmeesterden in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Tijdens het gevecht werd hij in zijn nek gestoken.