Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is geteisterd door geweld. Bij een aanval van gewapende mannen uit een moslimwijk op bewoners van de stad vielen vijf doden. 

Meer dan tien anderen raakten gewond nadat ze werden beschoten. De daders hebben vele huizen in lichterlaaie gezet. Volgens getuigen zijn maandag honderden inwoners van Bangui op de vlucht geslagen.

Door het geweld komt het bezoek paus Franciscus op losse schroeven te staan. Hij zou eind november een bezoek brengen aan het land en onder meer naar een moskee gaan in een gevaarlijke wijk van Bangui. Maar hij liet doorschemeren zijn trip mogelijk te moeten annuleren. Ook de verkiezingen voor een nieuwe president en parlement, die voor 13 december gepland staan, worden mogelijk uitgesteld als er nog meer bloed gaat vloeien.

Het land wordt al lange tijd geteisterd door hevige conflicten. De onrust ontstond toen moslimrebellen van de groepering Seleka in 2013 de macht grepen in het hoofdzakelijk christelijke land. Dit jaar was het relatief rustig, tot eind september. Toen werden bij een aanval tientallen mensen gedood.