Doden door ontploffing in nachtclub Boekarest

Bij een ontploffing en een brand in een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn vrijdagavond zeker 27 doden gevallen.

Meer dan 150 mensen zijn gewond geraakt, maar een exact cijfer is onduidelijk. Regeringsbronnen hebben het zowel over 155 als over 180 gewonden.

De explosie gebeurde in de club Colectiv, waar de Roemeense rockband Goodbye to Gravity optrad. Er waren een paar honderd mensen binnen, vooral jongeren.

Volgens een van de aanwezigen werd er vuurwerk afgestoken in de club. Onder meer het plafond vloog daardoor in brand, waarop de explosie volgde.

Doden door ontploffing nachtclub Boekarest

Onderzoek

Colectiv had voor het optreden op Facebook geplaatst dat er "pyrotechnische effecten" zouden zijn. Of vuurwerk ook daadwerkelijk de oorzaak is, wordt nog uitgezocht.

Televisiezender Antenna 3 meldt op basis van bronnen rond het onderzoek dat Colectiv zich niet aan voorgeschreven procedures heeft gehouden.

Colectiv zit in een kelder van een gebouw in het centrum van Boekarest. De zaal vulde zich snel met rook, waarop een stormloop ontstond.

Brandwonden

De gewonden zijn naar tien ziekenhuizen in Boekarest gebracht. "Er zijn veel mensen met brandwonden, die rook hebben ingeademd of zijn platgedrukt", zei de onderminister van Binnenlandse Zaken. De minister van Gezondheid riep mensen op om bloed te doneren.

De Roemeense regering heeft een crisisberaad gepland.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie