Duizend vluchtelingen gered op de Middellandse Zee

Internationale reddingsteams hebben woensdag op de Middellandse Zee meer dan duizend migranten in nood gered. Bij Lesbos kapseiste een grote vissersboot, met veel vermisten tot gevolg. 

De vluchtelingen waren onderweg in zes opblaasbare boten en een houten schip toen ze bij Libië in de problemen raakten.

Volgens de Italiaanse kustwacht ging het in totaal om 1042 mensen, onder wie veel kinderen en vrouwen. De hulp werd geboden door verschillende marineschepen uit landen van de Europese Unie.

Lesbos

Voor de kust van het Griekse eiland Lesbos kapseiste woensdag een grote vissersboot met veel vluchtelingen aan boord. De kustwacht, vissers uit de regio en andere hulpverleners zouden tientallen mensen uit het water hebben gered.

Hoeveel vermisten er zijn is onduidelijk. De kustwacht meldde volgens verschillende media de dood van drie vluchtelingen, onder wie twee kleine jongens. Maar het is niet duidelijk of zij op het schip bij Lesbos zaten of elders in de Egeïsche Zee de dood hebben gevonden.

Het waait hard en de golven zijn hoog, waardoor migranten die (doorgaans vanuit Turkije) de oversteek naar Europa wagen in de problemen komen. De komende dagen wordt het stormachtig.

Lees meer over:
Tip de redactie