WNF en China maken afspraken over beheer rivierdelta's

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander hebben China en het Wereld Natuur Fonds (WNF) woensdag een akkoord getekend over kustbescherming. 

Peking en WNF gaan informatie uitwisselen over onder meer natuurbeheer in rivierdelta's.

De afgelopen decennia zijn in China veel getijdengebieden ingepolderd om plaats te maken voor industriegebieden, havens en woonwijken.

Elke tien jaar verdwijnt daardoor een getijdengebied ter grootte van een gemiddelde provincie van Nederland, aldus het WNF. In de afgelopen vijftig jaar is al de helft van de Chinese getijdengebieden vernietigd.

Rondleiding

Willem-Alexander kreeg een rondleiding in een bijzonder natuurreservaat op het eiland Chongming, vlakbij Shanghai in de monding van de rivier de Yangtze. De koning heeft er vogels gespot en kreeg een demonstratie vogelringen.

In het natuurreservaat Chongming Dongtan wordt internationaal onderzoek gedaan naar leefgebieden van trekvogels en biodiversiteit.

Trekvogels

In het najaar is Chongming een belangrijke rust- en voedselplaats voor trekvogels die op weg zijn van Siberië naar het zuiden. In dit vogelspotgebied komen ruim 250 soorten voor, variërend van kraanvogels, kleine lepelaars tot ganzen en eendensoorten.

Al sinds 2002 ondersteunt het WNF hier een succesvol natuurbeschermingsproject, dat inmiddels als voorbeeld geldt voor andere regio’s. Het is ook een belangrijk recreatiegebied voor mensen uit de miljoenenstad Shanghai.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie