Palestijnen gedood na aanvallen op militairen

Drie Palestijnen zijn dinsdag gedood bij aanvallen op Israëlische militairen. Daarbij liep zeker een soldaat steekwonden op.

Twee Palestijnen werden volgens het leger doodgeschoten toen ze een militair aanvielen op de Westelijke Jordaanoever. De mannen zouden zich daar verdacht hebben opgehouden in de buurt van een Joodse nederzetting.

Toen militairen het duo aanspraken, werd een van de soldaten neergestoken. De Palestijnen werden daarop doodgeschoten. De mannen waren volgens familieleden 17 en 22 jaar oud.

Later op de dag stierf opnieuw een Palestijn door kogels van militairen. De man probeerde volgens het leger een soldaat neer te steken in de stad Hebron.

Onrustig

Het is al langere tijd onrustig in Israël en de Palestijnse gebieden. Sinds het begin van oktober zijn ten minste 59 Palestijnen gedood tijdens aanvallen of demonstraties. Aan de Israëlische kant zijn zeker elf doden gevallen. Het laatste Israëlische slachtoffer is een 76-jarige man die in het ziekenhuis overleed aan verwondingen die hij opliep bij een aanval op een bus.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International haalde dinsdag uit naar de Israëlische veiligheidsdiensten. Palestijnen zouden in zeker vier gevallen zijn doodgeschoten zonder dat ze een directe dreiging vormden.

Video: Palestijnen gedood na aanval op militair

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie