Het dodental na de zware aardbeving in de Afghaanse regio Hindu Kush op de grens met Pakistan is gestegen naar 275. 210 slachtoffers vielen er in Pakistan en 65 in Afghanistan. 

Dat meldt BNO News.

De beving, met een magnitude van 7.5, werd op verschillende plekken in India, Pakistan en Afghanistan gevoeld. In New Delhi, Islamabad en Kabul vluchtten mensen de straat op. 

Volgens het USGS, dat aardbevingen monitort, lag het epicentrum ongeveer 70 kilometer boven de Pakistaanse regio Chitral. De beving had plaats op een diepte van 212 kilometer.

Reacties

De Afghaanse regeringsleider Abdullah Abdullah stelde eerder op de dag al dat de aardbeving "de krachtigste in decennia" was. Volgens Abdullah zijn communicatiesystemen uitgevallen, waardoor de regering geen duidelijk beeld heeft van de schade en het dodental.

In 2005 kwamen bij een aardbeving in de Pakistaanse regio Kashmir zeker 75.000 mensen om het leven.

De Indiase premier Narendra Modi betuigde via Twitter zijn medeleven en kondigde aan klaar te staan om hulp te verlenen, ook aan Afghanistan en Pakistan. Modi zei verder met zijn Afghaanse collega Ashraf Ghani over de beving te hebben gesproken. Beiden zeggen te bidden voor de slachtoffers.

Video: Krachtige aardbeving in Afghanistan