Man aangehouden na verijdelde aanslag op legerkazerne in België

Een gemaskerde man is met zijn auto door de omheining van een legerkazerne in Flawinne, in de Belgische provincie Namen, gereden. 

Dat meldt de Belgische nieuwssite La Dernière Heure maandag. 

Hij is rond het middaguur opgepakt. Dat heeft de procureur in Namen bekendgemaakt.

De procureur zei dat de verdachte, die inmiddels al is voorgeleid, alleen heeft gehandeld. Hij had geen terroristische motieven. 

Over andere motieven van de verdachte is nog niets bekend. Volgens La Dernière Heure gaat het om een geesteszieke, die bekend is bij justitie.

Schoten

De aanvaller was gekleed in militair uniform. Het gaat om een 32-jarige man uit Namen, de hoofdstad van Wallonië. Hij was ongewapend en in zijn auto bevonden zich geen explosieven.

Direct na zijn vlucht werd de hele wijk rond de kazerne afgezet. Justitie had een speciale interventie-eenheid van de politie ingezet bij de jacht op de aanvaller.

Video: Eerste beelden uit Flawinne

Vrees

De auto van de man is in Belgrade, vlakbij Flawinne, teruggevonden. De vrees was dat er explosieven in de auto zaten, maar na onderzoek door de explosievendienst bleek dat niet het geval te zijn. 

De aanvaller was in 2010 kandidaat om toe te treden tot het het leger. In de kazerne in Flawinne zijn 650 paracommando's gestationeerd.

De verdachte was één keer in aanraking met justitie geweest, in 2005.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie