Zeker 199 doden door krachtige aardbeving in Afghanistan

De Afghaanse regio Hindu Kush is maandagochtend (Nederlandse tijd) opgeschrikt door een zware aardbeving. Door de beving zijn in Pakistan en Afghanistan in totaal zeker 199 mensen omgekomen.

Dat meldt BNO News op basis van verklaringen van Pakistan en Afghanistan.

De meeste dodelijke slachtoffers zouden volgens BNO News zijn gevallen in Pakistan. Verwacht wordt dat het aantal doden nog verder zal oplopen.

In de Afghaanse stad Tāloqān zijn zeker twaalf scholieren omgekomen door verdrukking toen zij in paniek naar buiten vluchtten. Volgens BBC zijn daarbij ook zo'n honderden mensen gewond geraakt. 

De beving, met een magnitude van 7.5, werd op verschillende plekken in India, Pakistan en Afghanistan gevoeld. In New Delhi, Islamabad en Kabul vluchtten mensen de straat op. 

Volgens USGS, dat aardbevingen monitort, lag het epicentrum ongeveer 70 kilometer boven de Pakistaanse regio Chitral. De beving had plaats op een diepte van 212 kilometer.

Video: Doden door aardbeving in Afghanistan

India

De Afghaanse leider Abdullah Abdullah stelt volgens AP dat de aardbeving "de krachtigste in decennia" was. Volgens Abdullah zijn communicatiesystemen uitgevallen, waardoor de regering geen duidelijk beeld heeft van de schade en het dodental. 

In 2005 kwamen bij een aardbeving in de Pakistaanse regio Kashmir zeker 75.000 mensen om het leven.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie