De Democratische kandidate Hillary Clinton heeft naar eigen zeggen haar verantwoordelijkheid genomen voor de aanslag op de Amerikaanse ambassade in het Libische Benghazi in 2012. 

Vier Amerikanen kwamen om bij de aanval op de ambassade, onder wie ambassadeur Christopher Stevens. Clinton moet donderdag, op aansturing van de Republikeinen, voor de tweede keer getuigen voor een speciale congrescommissie. 

Clinton was minister van Buitenlandse Zaken ten tijde van de aanslag en veel Republikeinen beschuldigen haar ervan dat ze te weinig heeft gedaan om de diplomaten in Libië te beschermen.

Video: Clinton neemt verantwoordelijkheid

Hervormingen

Clinton stelde woensdag als minister van Buitenlandse Zaken hervormingen te hebben doorgevoerd die ervoor moesten zorgen dat diplomaten in het buitenland beter beschermd zouden worden. Ze stelde bovendien dat er nooit een aanbeveling kwam om de ambassade te sluiten. 

Tijdens het verhoor verklaarde Clinton: "Ik was degene die Chris vroeg om naar Libië te gaan als onze gezant. Ik was degene die hem aanraadde als ambassadeur in Libië. Na de aanvallen stond ik naast president Obama terwijl mariniers zijn doodskist en de kisten van de drie andere Amerikanen uit het vliegtuig droegen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen."

De Democratische Partij doet de ondervraging van Clinton af als een heksenjacht in de aanloop naar de verkiezingen.