Bij incidenten op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook zijn dinsdag een Israëlier en vier Palestijnen om het leven gekomen. 

Volgens de Jeruzalem Post zijn de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten, omdat ze Israëlische militairen met messen aanvielen in de steden Hebron en Jeruzalem. Een aantal militairen raakte gewond.

De Israëlier kwam om het leven toen hij werd doodgereden door een vrachtwagen. De man stopte zijn auto, omdat die werd bekogeld met stenen.

Toen hij naast zijn auto stond werd hij overreden door een vrachtwagen met een Palestijn aan het stuur. De politie doet onderzoek naar het incident.

Bij de steekpartijen zijn volgens al-Jazeera zeker twee Palestijnse tieners van een familie omgekomen. Het is onduidelijk waarom de Palestijn in de Gazastrook is doodgeschoten.

Onrust

Er is veel onrust in de regio, omdat er in de voorbije weken veel aanslagen zij gepleegd door Palestijnen op Israëliërs. Israël liet niet na die aanslagen met geweld te beantwoorden. Tientallen mensen, daders en onschuldigen, hebben daardoor hun leven verloren.