Rusland wil dat de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) verdergaat met onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. 

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zal daar binnenkort een verzoek toe doen, mits Nederland aandacht besteedt aan het onderzoek van raketfabrikant Almaz-Antej.

Het Russische ministerie reageert daarmee op uitingen van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Koenders zei dat het erop lijkt dat de Russen niet willen praten over MH17.

Het Russische ministerie meldt nu dat dat allerminst waar is. "Rusland heeft van begin af aan meerdere keren contact gezocht met de onderzoekers. Al onze voorstellen en opmerkingen zijn genegeerd, het rapport is daardoor gekleurd en incompleet", zo luidt de reactie. 

Geloofwaardigheid

Volgens Rusland zitten er veel lacunes en tegenstrijdigheden in het rapport over MH17 dat de OVV dinsdag presenteerde. Die ondermijnen de geloofwaardigheid van het document, aldus het ministerie.

"De Nederlandse autoriteiten hebben niets beters kunnen bedenken dan ons te beschuldigen van onwilligheid tot samenwerking en het tegenspreken van de conclusies", zo wordt door de Russen gezegd.

In 60 seconden: De MH17-ramp
In 60 seconden: De MH17-ramp