Een hotel in de Jemenitische havenstad Aden waar verscheidene hooggeplaatste functionarissen uit de Jemenitische regering verblijven, is dinsdag beschoten met een granaat. 

Dat meldt de Arabische nieuwszender al-Arabiya. Volgens CNN zijn er zeker twaalf doden gevallen, waaronder soldaten van de Arabische Emiraten.

De vicepresident en andere functionarissen zijn volgens Jemenitische autoriteiten ongedeerd. President Abd-Rabbu Mansour Hadi verbleef niet in het hotel. Hij bevindt zich vermoedelijk in het buitenland.

In totaal werden drie projectielen afgevuurd. De tweede miste het hotel en belandde in de buurt. De derde granaat kwam terecht in de wijk Buraiqah van Aden. Of de twee andere explosieven slachtoffers of schade aanrichtten, is nog niet bekend.

Video: Hotel met regeringsleden Jemen beschoten

Hotel met regeringsleden Jemen beschoten
Hotel met regeringsleden Jemen beschoten

Regering

Het Qasr hotel wordt sinds een paar weken gebruikt door de verdreven regering van president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Die zou zelf op het moment van de aanval niet in Jemen zijn geweest. De regering is uitgeweken naar Saudi-Arabië vanwege de machtsstrijd in Jemen tussen het regeringsleger en de Houthi's, sjiitische rebellen.

Het hotel wordt bewaakt door soldaten uit de Verenigde Arabische Emiraten, een van de landen die onder leiding van Saudi-Arabië de Houthi's in Jemen sinds maart bevecht.