Het aantal mensen dat in het weekeinde aan de Franse Côte d'Azur als gevolg van noodweer is omgekomen, is maandag opgelopen tot negentien. 

De brandweer trof in Mandelieu-la-Napoule, ten westen van Cannes, een vermiste dood aan. Een laatste nog vermiste persoon is inmiddels levend teruggevonden, meldden Franse media maandag.

De Franse Middellandse Zeekust werd zaterdagavond getroffen door hevig en langdurig onweer. Er viel op sommige plaatsen, vooral in de streek van Cannes, evenveel regen als normaal in twee maanden tijd.

De schade is enorm, met name in Antibes, Cannes en Mandelieu-La-Napoule. Nog circa 9600 huishoudens zitten zonder stroom.

Scholen

Ruim twintig scholen hielden de deuren maandag gesloten. Spoorwegmaatschappij SNCF richt zich in eerste instantie erop het woon-werkverkeer tussen de steden Nice en Cannes weer op gang te brengen.

Hulpverleners in de regio vechten ook in toenemende mate tegen de stank als gevolg van de zich verspreidende modder- en watermassa's. Het getroffen gebied strekt zich uit over een gedeelte van 30 kilometer in het uiterste zuidoosten van het land.