Overstromingen als gevolg van hevige regenval hebben in de Amerikaanse staat South Carolina al aan zeker zes mensen het leven gekost. Ook in het aangrenzende North Carolina vielen twee doden door het extreme weer.

Volgens de gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, is er zondag in sommige delen van de staat meer dan 45 centimeter regen gevallen. Ze sprak van stortbuien die eens in de duizend jaar voorkomen.

Haley roept inwoners op om vooral thuis te blijven. "Het is alle hens aan dek. Dit is niet iets om buiten foto's van te nemen."

Onder meer verschillende snelwegen langs de kust van South Carolina tussen Charleston en Georgetown zijn overstroomd. De autoriteiten hebben zeker 211 wegen en 43 bruggen voor verkeer afgesloten. Honderden mensen moesten uit hun auto's en huizen worden gered. Sommigen werden door helikopters van de daken gehaald.

Video: Doden door overstromingen South Carolina

Doden door regenval South Carolina
Doden door regenval South Carolina

Avondklok

Op verschillende plaatsen is omwille van de veiligheid de avondklok ingesteld. Verder hebben veel scholen en universiteiten lessen en colleges geschrapt.

Zaterdag riep president Barack Obama al de noodtoestand uit in South Carolina.