Zeker 21 mensen zijn zondag in Malta gewond geraakt toen een auto tijdens een autoshow op het publiek inreed. Twaalf toeschouwers zijn zwaargewond geraakt, van wie drie er ernstig aan toe zijn.

Dat schrijft de Times of Malta zondag.

Een Porsche 918 vloog 's middags tijdens de jaarlijkse Paqpaqli Ghall-Istrina op de luchthaven van Malta uit de baan. Ooggetuigen zeggen dat het misging toen het achterwiel van de auto op het gras terechtkwam. De bestuurder had de wagen daarna niet meer onder controle en brak door de barrière heen het publiek in.

De hulpdiensten rukten massaal uit om hulp te bieden aan de gewonden. Een van hen is een zesjarig kind. De meesten hebben verwondingen aan hun hoofd en buik en hebben botbreuken.

Stuk

De auto werd volgens de krant bestuurd door een professionele coureur. De organisatie van de autoshow onderzoekt waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar zei dat het mogelijk is dat de auto stuk was.

De president van Malta, Marie Louise Coleiro, heeft een reis naar het Verenigd Koninkrijk afgezegd zodat ze slachtoffers kan bezoeken.