Honderden mensen worden aan de rand van Guatemala-Stad vermist na een aardverschuiving als gevolg van hevige regens.

Zeker 26 mensen zijn volgens de brandweer in Guatemala om het leven gekomen

Rotsblokken, modder en water vaagden laat op donderdag een hele wijk weg in de gemeente Santa Catarina Pinula, ten zuidoosten van de Guatemalteekse hoofdstad.

Reddingswerkers pogen vrijdag in de enorme chaos nog levenden onder het puin te vinden. Er zijn negen doden en ruim dertig gewonden geteld, maar van honderden is het lot niet bekend.

De autoriteiten vrezen dat er mogelijk zeshonderd mensen verdwenen zijn in de wijk Cambray 2 waar circa honderd woningen zijn verwoest, meldde de krant La Prensa Libre.

De slachtoffers werden volledig overvallen door de aardverschuiving. Een overlevende vertelde dat ze bezig was met het wassen van haar kleren toen ze plots een harde knal hoorde en alle lichten uitvielen. Toen ze naar buiten liep, ontdekte de 35-jarige Melina Hidalgo dat de huizen van haar buren waren bedolven. 'Al mijn buren zijn dood'', vertelde ze.

Bewoonster Marta Guitz vertelde dat ze bij terugkeer van haar werk ontdekte dat haar huis onder het puin lag. Ze vreest dat haar 17-jarige zoon Dany nog binnen is. "Mijn echtgenoot is nu aan het graven om onze zoon te vinden", zei Guitz met tranen in haar ogen.

Video: Drone-beelden van het getroffen gebied

Drone-beelden van het getroffen gebied
Drone-beelden van het getroffen gebied