Sint-Maarten krijgt een nieuwe regering. Dat is het gevolg van een motie van 'geen vertrouwen' die het parlement heeft aangenomen met acht stemmen voor en zeven tegen.

Drie parlementsleden hebben na de vergadering een brief gestuurd aan de gouverneur van het eiland met de boodschap dat ze hun steun aan de coalitie intrekken. Naar hun mening doet de regering te weinig om de problemen van de bevolking te verhelpen op het gebied van onder meer gezondheidszorg en werkgelegenheid.

Sint-Maarten heeft sinds de verkiezingen van vorig jaar een coalitie van de partijen UP (vier zetels) en US (een zetel) en twee onafhankelijke parlementsleden.

Het tot stand komen van de ministersploeg onder leiding van minister-president Marcel Gumbs had veel voeten in de aarde, omdat er vanuit Nederland werd gevraagd om ministers die zonder problemen door een integriteitskeuring kwamen.

De partijen National Alliance (vier zetels), Democratische Partij (een zetel), US (een zetel) en twee leden van de huidige UP-fractie hebben de gouverneur inmiddels laten weten samen een nieuwe regering te willen vormen.