Durdana de Bruijn, de 54-jarige vrouw uit Heino die zaterdag op een boot voor de kust van Colombia is vermoord, is door verstikking om het leven gekomen.

Dat melden verschillende media in Colombia op basis van een forensisch rapport. De Bruijns man zit nog vast.

In eerste instantie werd gezegd dat de vrouw door een klap op haar hoofd was gestorven. Ze zou zijn aangevallen door zes gewapende mannen. De buit bedroeg zestig euro. Andere waardevolle spullen bleven liggen.

Haar man beweerde dat hij op de wc zat toen zijn vrouw werd gedood. Ook hij kreeg een klap en verloor het bewustzijn. Zijn vrouw vond hij later dood op het dek van hun boot, die door de mannen werd aangevallen.

Mobiele telefoon

De politie in Colombia twijfelt over de verklaringen. Zo vindt de politie het opmerkelijk dat de buit klein is en dat man met een mobiele telefoon belde. Hij had namelijk ook een meer betrouwbare marineradio aan boord van het zeilschip Lazy Duck.

De Colombiaanse krant El Tiempo schrijft dat de voormalig dierenarts uit Heino tijdens het verhoor zou hebben gezegd dat deze radio kapot was. Maar uit technisch onderzoek zou blijken dat dit niet waar is.

Zoons

De drie zoons van het echtpaar zijn volgens het AD inmiddels in Colombia, maar onthouden zich voorlopig van commentaar. De Lazy Duck is verscheept naar de kust van Cartagena waar het verder onderzocht wordt.