Michel Kafando (73) van Burkina Faso is woensdag in aanwezigheid van presidenten van meerdere West-Afrikaanse landen opnieuw geïnstalleerd als interim-president van Burkina Faso. 

De installatie vond plaats tijdens een ceremonie in de hoofdstad Ouagadougou. Daarmee is de coup die vorige week tegen hem werd gepleegd ten einde.

De interim-president werd gegijzeld door aanhangers van oud-president Blaise Compaoré. Coupleider Gilbert Diendere stond opmerkelijk genoeg woensdag met leden van de presidentiële garde op het vliegveld van de hoofdstad om de leiders van de West-Afrikaanse landen te verwelkomen. Volgens waarnemers zwichtte hij voor de druk van de landen in de regio om zijn couppoging te staken.

In Ouagadougou was woensdag aanvankelijk geen spoor te bekennen van de reguliere troepen die de interim-regering van Kfando steunen, die verschenen pas 's middags weer op straat. De leden van de presidentiële garde, die coupleider Diendere steunde, verdwenen toen uit het straatbeeld en keerden terug naar hun barakken.

Video: Interim-president terug op post

Interim-president terug op post
Interim-president terug op post