Zeker 46 mensen zijn zondag omgekomen bij drie explosies in de Nigeriaanse stad Maiduguri. Ook raakten zo'n honderd mensen gewond.

De zelfgemaakte bommen gingen 's avonds af in en bij een moskee, aldus een legerwoordvoerder. Een ooggetuige zegt dat bij de tweede explosie een flinke vuurbal ontstond.

Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslagen, maar Nigeria wordt al jaren geteisterd door aanvallen van Boko Haram. Het land wijst hen aan als dader.

De terreurgroep wil in het noordoosten van het land een eigen staat stichten en pleegt daarom regelmatig bomaanslagen op drukke plekken als moskeeën en markten. Duizenden mensen zijn hierbij omgekomen.

Heroverd

De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari heeft tijdens zijn aantreden in mei gezworen Boko Haram te vernietigen. Het leger zegt sindsdien grote delen van het land weer te hebben heroverd op de militanten.

Zaterdag publiceerde Boko Haram een geluidsopname waarop de terreurgroep zegt dat het leger liegt over de successen. Volgens Boko Haram wordt het leger juist teruggedreven en valt steeds meer terrein in handen van de militanten.