De Franse politie heeft in augustus een man opgepakt die mogelijk een aanslag wilde plegen in een drukke concertzaal in Frankrijk.

De verdachte bekende twee maanden na zijn terugkomst in Frankrijk dat hij een week in Raqqa, een stad in Syrië in handen van IS, was geweest.

Dat maakt de Franse televisiezender BFMTV vrijdag bekend, schrijft Vice News.

De man gaf bij zijn politieverhoor toe dat hij een drukke concertzaal zag als een ideale locatie voor een aanslag. Hij had van een IS-leider de opdracht gekregen om een terroristische daad te verrichten in Frankrijk of Europa.

De verdachte is woonachtig in Parijs en is tussen de dertig en veertig jaar oud. Hij zou in Syrië gewond zijn geraakt aan zijn been door een granaat bij het begin van zijn training bij IS.

Paspoort

Franse inlichtingendiensten hielden de man na zijn terugkeer in Frankrijk al zes weken in de gaten, voordat zij hem arresteerden. Hij had geen strafblad en was eerder nog niet bekend bij de Franse veiligheidsdienst.

Volgens de advocaat van de verdachte was de Syriëganger nooit van plan geweest om de aanslag daadwerkelijk te plegen, maar zei hij dit alleen maar om zijn paspoort terug te krijgen zodat hij kon terugkeren naar Frankrijk.

De man zit nog vast.