Een Saudische diplomaat zou zijn twee huishoudsters in India hebben opgesloten en verkracht. De Nepalese vrouwen werden gered door de politie.

Dat meldt The Times of India.

De diplomaat zou na de reddingsactie een veilig heenkomen hebben gezocht in de ambassade van zijn land. De man kan vermoedelijk niet worden vervolgd, omdat hij diplomatieke onschendbaarheid geniet.

De politie is ook op zoek naar vrienden van de diplomaat. Zij zouden zich ook hebben vergrepen aan de vrouwen. "Als we ontdekken dat ze geen diplomatieke immuniteit genieten, komen we in actie", beloofde de politiecommissaris in de stad Gurgaon.

Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat de vrouwen inderdaad zijn misbruikt. Een van de slachtoffers zei donderdag tegen de krant dat ze vaak werd geslagen en soms dagenlang moest werken op een lege maag. "We werden ziek door de angst en de honger", stelde ze.

De Saudische ambassade heeft bij de Indiase autoriteiten geklaagd over het optreden van de politie. Door het huis van de diplomaat binnen te vallen zou het Verdrag van Wenen zijn geschonden.