Voorafgaand aan de komst van enkele honderden vluchtelingen op het Centraal Station van Dortmund, zijn extreemrechtse demonstranten naar het station gemarcheerd om daar te protesteren. 

Dat leidde tot knokpartijen met linkse tegendemonstranten. Volgens de politie werd er met flessen en vuurwerk gegooid. Enkele demonstranten raakten gewond, vier mensen zijn opgepakt.

De botsing tussen beide kampen gebeurde op een dusdanige afstand van het station dat de vluchtelingen er zelf niets van hebben meegekregen.

In de nacht van zaterdag op zondag kwamen vanuit München de eerste treinen met vluchtelingen aan, die in de loop van zaterdag vanuit Oostenrijk naar Duitsland waren gereisd.

Video: Duizenden vluchtelingen komen in München aan

Schoolpand

Elders in Dortmund kon de brandweer voorkomen dat een leegstaand schoolpand afbrandde, dat zou worden omgebouwd tot opvangkamp voor vluchtelingen. De brandweer werd getipt door een getuige die in de nacht van zaterdag op zondag een ruit kapot hoorde gaan.

Toen de hulpdiensten aankwamen, was er alleen nog maar sprake van rookontwikkeling. Politie en justitie gaan uit van brandstichting.