De ministers van Financiën van de groep van twintig grootste economieën (G20) zijn het eens over de noodzaak om structurele hervormingen door te voeren. Hiermee moeten doelstellingen voor economische groei alsnog worden gehaald.

Dit zei de Britse minister van Financiën George Osborne zaterdag in de marge van een vergadering van de G20-ministers van Financiën en centrale bankiers in het Turkse Ankara.

"Ik ben heel duidelijk, landen moeten leven binnen de mogelijkheden die ze hebben", zei Osborne in een interview met persbureau Reuters op de vraag of er op de vergadering discussie was geweest over meer fiscale stimulans.

"Waar we het denk ik allemaal over eens zijn, is dat naast een ruim monetair beleid in veel landen, echte structurele hervormingen nodig zijn."

Wereldeconomie

De zwakkere groei van de wereldeconomie heeft het moeilijker gemaakt om de doelen te halen waarmee de G20 vorig jaar in Australië heeft ingestemd om hun economieën aan te zwengelen, zei de Canadese minister van Financiën Joe Oliver.

"We boeken vooruitgang. Maar de basis waarop we hadden gehoopt, is niet bereikt omdat de groei teleurstellend is geweest", aldus Oliver tegen journalisten tijdens de G20-bijeenkomst. "Het is moeilijker geworden. We moedigen alle landen aan de veranderingen door te voeren die hun actieplannen toelaten."

De G20 is vorig jaar in het Australische Brisbane overeengekomen om hun gezamenlijke economische productie te verhogen met een extra 2 procent in vijf jaar tijd door middel van structurele hervormingen en andere maatregelen.