De Franse politie heeft woensdag een verdachte opgepakt in verband met de brand in Parijs die aan acht mensen het leven kostte, melden Franse media.

De brand, die woensdag vroeg in de morgen uitbrak in een pand in de buurt van treinstation Gare du Nord, is waarschijnlijk aangestoken.

Onder de doden zijn twee kinderen. Vier andere mensen raakten gewond. Zeven bewoners konden tijdig uit het pand worden gehaald door de brandweer. Tientallen brandweerlieden werden ingezet om de brand te bestrijden.

In het pand dat vijf verdiepingen telt was rond 02.00 uur brand gesticht in de hal. Die werd door de brandweer snel geblust. Twee uur later brak er opnieuw brand uit, kennelijk in het trappenhuis. Rond 07.30 uur was de brand onder controle. 

Video: 'Verdachte brand Parijs opgepakt'

Hollande

Het is de dodelijkste brand in Parijs in tien jaar tijd. In april 2005 vielen 24 doden en vijftig gewonden bij een grote brand in een hotel.

De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, is woensdag zelf poolshoogte gaan nemen. President François Hollande heeft zijn medeleven betoond.