Twee begeleiders van een kinderopvang in New Jersey zijn aangeklaagd voor kindermisbruik nadat ze kleuters hadden aangezet tot het vechten met elkaar.

Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post woensdag.

Op een filmpje dat was opgenomen met een tefefoon waren een dozijn kinderen te zien van vier tot zes jaar die elkaar zonder terughoudendheid op de dagopvang te lijf gingen.

De kleintjes smeten elkaar op de grond en sloegen er flink op los, daartoe aangemoedigd door de twee vrouwen die de leiding van de opvang hadden. 

Video: Dagopvang blijkt vechtclub voor kleuters

Ontslagen

De 22-jarige hoofdverdachte en haar 28-jarige collega zijn inmiddels ontslagen door de opvangorganisatie. Zij worden aangeklaagd wegens kindermisbruik en kunnen worden veroordeeld tot vijf jaar cel.

Het tweetal zette de kleintjes tot het agressieve gedrag aan, geïnspireerd door Fight Club, een film uit 1999 met onder anderen Brad Pitt. De stem van de hoofdverdachte is op de achtergrond van het filmpje te horen wanneer zij teksten uit Fight Club citeert.

Voor zover bekend is geen van de kinderen gewond geraakt tijdens de gevechten. De betrokken organisatie voor dagopvang is inmiddels begonnen met haar personeel bij te scholen en het screeningproces voor nieuwe werknemers nog eens te bekijken.