De vader van een van de slachtoffers van de Belgische kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux is een nieuw spoor op het oog in de zaak. Mogelijk is nooit onderzoek gedaan naar een auto die meerdere keren in het dossier wordt genoemd

Dinsdag heeft zijn advocaat een dossier overhandigd aan het Openbaar Ministerie in Limburg, zo staat woensdag in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg. Hij wil een onderzoek naar nieuwe elementen in de strafzaak.

Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, spit al jaren in het strafdossier van Dutroux op zoek naar antwoorden op de vraag wat er in halverwege de jaren negentig met zijn dochter gebeurde.

Eefje en haar vriendin An verdwenen in augustus 1995 aan de Belgische kust en werden in 1996 vermoord teruggevonden bij de woning van Dutroux. Nooit is duidelijk geworden wat er precies met haar is gebeurd en waarom de politie Dutroux niet eerder op het spoor kwam.

Voertuig

Volgens Lambrecks en zijn advocaat kwam er in tal van processen-verbaal rond de zaak-Dutroux een voertuig voor waarnaar  nooit een grondig onderzoek is gevoerd. De politie van Oostende zou eind september 1995 een directe aanwijzing hebben gekregen. Zo werden de bestuurder(s) en de nummerplaat niet nagetrokken.

Levenslang

Dutroux is veroordeeld tot levenslang voor ontvoering en misbruik van zes meisjes en de moord op vier van hen. Zijn toenmalige vrouw Michelle Martin kreeg dertig jaar cel en kwam in 2012 onder strikte voorwaarden vervroegd vrij. Handlanger Michel Lelièvre kreeg 25 jaar voor zijn rol bij de ontvoeringen.

Lambrecks spande onlangs een rechtszaak aan tegen de drie kinderen van Dutroux en Martin. Alles draait om een erfenis van de moeder van Martin, die zij doorsluisde naar haar kinderen, terwijl Martin wist dat zij de nabestaanden een schadevergoeding moest betalen.