De Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter gelooft niet dat Noord-Korea een kans maakt in een oorlog met Zuid-Korea.

Dat meldt Defensenews.

"Wij moeten er zeker van zijn dat Noord-Korea begrijpt dat elke provocatie gevolgen heeft", aldus Carter. "Het land heeft geen kans in een conflict met Zuid-Korea en haar bondgenoten."

"Korea is een van de weinige regio's in de wereld waar een oorlog op elk moment kan gebeuren", zegt Carter. De Verenigde Staten speelden een belangrijke rol in de Korea-oorlog die plaatsvond tussen 1950 en 1953. De VS heeft bijna 30.000 soldaten permanent gestationeerd in Zuid-Korea.

Spanningen

De spanningen tussen de twee landen liepen in de laatste maanden op nadat twee Zuid-Koreaanse soldaten ernstig gewond raakten door landmijnen van Noord-Koreaanse makelij. Deze mijnen explodeerden in de gedemilitariseerde zone aan de grens met de noorderbuur.

Zuid-Korea herstartte het uitzenden van propaganda via luidsprekers aan de grens als wraakmaatregel, waarop Noord-Korea dreigde met militair ingrijpen. Eind augustus bereikten Noord- en Zuid-Korea een akkoord om de spanningen te beëindigen.